Xarxa de sòcies i participants

Marcos Cereceda Otárola, és Llicenciat en Sociologia, Màster universitari en Investigació en Sociologia aplicada i Phd en Persona i Societat en el Món Contemporani per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des que va iniciar la seva carrera com a sociòleg ha estat treballant en ciutats de Catalunya (Espanya), Veneçuela, Colòmbia i Xile. És especialista tècniques de recerca social quantitatives i qualitatives i les seves combinacions enfocades a la recerca aplicada, la co-creació i desenvolupament de prototips socio-tecnològics. Durant la seva etapa doctoral, conjuntament amb Jordi Roig i Marc Vallribera va dirigir el desenvolupament del projecte “Barcelona, Ciutat Multisensorial” un projecte finançat per l’Institut de Cultural de Barcelona, mitjançant el qual va ser possible realitzar el prototip que després va donar forma i contingut a la Xarxa oberta Beacons Barcelona (Xarxa Oberta Beacons Barcelona), projecte que avui dia en estat gestionat per la Cooperativa.

 

Jordi Roig de Zárate, és Doctor en informàtica i professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona (actualmente jubilat), amb una àmplia trajectòria en la recerca de la enginyeria electrònica i informàtica. És soci col·laborador de la cooperativa, assessora en el desarollo de projectes tecnològics per a la vida independent i la autonomia personal, s’ha dedicat per més de 25 añosa formar enginyers en arquitectura de sistemes informàtics, ha desenvolupat ajudes tècniques de disseny universal per a persones amb discapacitat, ha desarollado un coneixement específic sobre disseny universal de apliaciones informàtiques. Ha desenvolupat el teclat braille para ONCE, l’aplicació OnTheBus una aplicació que serveix perquè les persones invidents puguin fer ús dels autobusos, aquesta aplicació va donar lloc a l’actual App&Town compagnion, que atén a persones amb diferents tipus de discapacitat i que és promocionada per l’empresa Mass Factory, una spin-*off de la UAB. En el que respecta la història de la cooperativa, va estar des dels inicis de projecte Barcelona, Ciutat Multisensorial, per la qual cosa es podria dir que és el “pare” del projecto, el seu rol de professor, investigador i el seu experiecia van crear les condicions perquè la iniciativa es pogués executar comptant amb molt pocs recursos econòmics.

 

Josep Maria Vilaseca Espasa, llicenciat en Sociologia i psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, és soci-treballador de la cooperativa, on exerceix el rol com a cap de projectes i desenvolupament de continguts de cultural digital. Té una àmplia experiència en projectes socials i educatius en l’àmbit del cooperativisme a Itàlia. S’encarrega de desenvolupar totes les fases del projectes de la cooperativa, des de la fase de formulació, cerca de recursos, execució i avaluació d’impacte. A més de realitzar activitats relacionis amb el projecte XOBB també aquesta impulsant projectes que treballen en la línia de mitigació de la gentrificación comercial, enfocant-se principalment al disseny de components d’aplicacions i-commerc o marketplace para petits comerciants.

 

Marc Vallribera i Ros, Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes, Màster Universitari en Enginyeria Micro i Nanoelectrònica per la Universitat Autònoma de Barcelona, actualment és professor associat de la Universitat, te experiéncia en la direcció de projectes de desenvolupament de sistemes digitals, s’encarrega de la recerca tecnològica i és cap de desenvolupament de la XOBB, participa en el disseny i desenvolupament de projectes de la cooperativa. És el cervell informàtic de la cooperativa, d’ell depèn que els projectes de la cooperativa es transformin en codis i algorismes que donen sentit pràctics i d’impacte tecnològic. Amb més de 10 anys d’experiència en hadware i programari, és expert en bases de dades, control de qualitat de les invencions, és expert en el desenvolupament d’aplicacions en entorn JavaME i ANDROID, web-apps, web-service, etc. Ha participat en diferents projectes de recerca de desenvolupament de tencología i prototips per la autonomia personal o vida independent, com OnTheBus, l’aplicació beacons “Barcelona sense barreres” i l’aplicació “World Without Walls”.

 

Daniel Dick, treballa per a diferents institucions de recerca relacionades amb la ciència de sistemes, la recerca de la consciència, l’antropologia i la consultoria. Va estudiar antropologia social i cultural a Viena i en Zurich. També va treballar en projectes de recerca i desenvolupament d’aplicacions programari para de autoexploración, per a l’avaluació d’impacte, per a la percepció del dolor i la percepció de llum parpadeante. Ha estat lector a la Universitat de Viena en Antropologia i Sociologia. Va obtenir el premi Bertalanffy de la Trobada Europea de Cibernètica i Recerca de Sistemes 2016, va treballar per a diverses institucions de recerca, com el Centre Bertalanffy per a l’Estudi de la Ciència de Sistemes a Àustria, l’Escola Europea de Governabilitat a Alemanya i és cofundador de Institución Vienesa per a recerca de la consciència en 2015. Ara aquesta a càrrec de l’Institut de recerca de la consciència existencial a Alemanya a part d’altres projectos que siguin aptes per millorar aquest món amb consciència.

 

Faustino Quadrat Capità, Enginyer Informàtic per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb una àmplia trajectòria en la invenció de sistemes informàtics, s’encarrega del disseny de projectes d’arquitectura de sistemes i de l’estudi de la viabilitat del desenvolupament o introducció de tecnologies a la societat, orienta la política tencològica de la cooperativa cap a sectors emergents per al desenvolupament. Amb més de 30 anys de servei, és l’enginyer sènior que filtra, recolza o enriqueix la ideació de projectes en la cooperativa, sobretot al moment de definir l’estratègia per al desenvolupament de prototips o la cerca de nous horitzons tecnològics, és expert de base de dades, big data, integració i desenvolupo de hadware i programari