Desenvolupament

La nostra filosofia és que el desenvolupament de les tecnologies és òptim segons la saturació de traduccions socials a les que pot assolir, fins al punt (teòric) en que tots els actors puguin emmirallar-se en el resultat de la innovació, és un procés que es diu traducció i encriptació.

Els nostres objectius socials com a dissenyadors-desenvolupadors és buscar innovacions que generin llocs de feina ja sigui a nivell de desenvolupament, manteniment o extensió dels sistemes sociotècnics que estem desplegant, com la Xarxa Oberta Beacons Barcelona. A partir de les identificació de les tendències culturals o sociotècnològiques, dissenyem i proposen solucions tecnològiques.

La matriu tecnològica dels nostres projectes són les TIC i micro i nanoelectrònica orientada a:

  • La geolocalització d’elements i zones urbanes
  • Desenvolupament i manteniment de sistemes intermodals de generació i explotació de base de dades.
  • La digitalització i automatització d’entorns urbans oberts (instal·lació infraestructures digitals urbanes amb diferents tecnologies de geocodificació)
  • Digitalització i automatització d’entorns residencials o espais tancats

Aquesta matriu ens possibilitat intervenir o adaptar-nos a diferents tipus de programes o polítiques d’implantació de tecnologies avançades:

  • Accessibilitat i Mobilitat Urbana
  • Autonomia i vida independent
  • Infraestructures digitals obertes

Estem fent continus esforços per trobar les diferents traducció dels usos socials de les tecnologies disponibles al mercats, però que per existir necessiten el desenvolupament d’entorns o mediambients digitals, com és el cas de les tecnologies de “l’internet de les coses” o la introducció de robots, vehicles autodirigits o drons.

També treballem en adaptacions de sistemes tecnològics registrats o protegits, mitjançant el conveni de col·laboració amb Mass-Factory, empresa espin-of de l’UAB, que ens facilita les llicencies d’usos de infraestructures de digitals de mobilitats avançades com el sistema App&Town-Compagnon, un sistema que permet que persones amb diversitat sensorial o cognitiva obtinguin una major autonomia en els seus desplaçaments.

Actualment, ja hem format un comissió per impulsar el comerç de proximitat a l’Eix Comercial de Creu Cobertam, uns dels nostres centres d’experimentació. Es tracta de donar una resposta els efectes nocius de les grans plataformes de e-comerç