Aplicacions Operadores (it-xobb)

Què és una aplicació operadora?

 

Són els sistemes de gestió de continguts i apps de l’internet of things (oit) que fa servir la Xarxa Oberta Beacons Barcelona. Tal com ja hem assenyalat, el sistema de xarxa oberta permet estructurar múltiples bases de dades que poden ser gestionades i operades des de les seves respectives apps.

La xarxa és oberta i sense ànim de lucre, per tant qualsevol operadora pot demanar els fitxers de dades i fer-la servir. No obstant això, un requisits d’ús, és que les aplicacions podran beneficiar-se de la xarxa, sempre i quan les seves activitats d’explotació no derivin en plusvàlues o beneficis privats, doncs no podem impulsar una infraestructura pública orientada només a l’obtenció de beneficis privats. En el cas de donar-se aquesta situació, l’aplicació operadora en qüestió haurà de fer aportacions al manteniment i extensió de la xarxa.

L’objectiu és que els programadors o unitats desenvolupadores puguin donar el salt a la programació d’aplicacions iot fent servir la xarxa oberta. En aquest moment hi ha una saturació al mercat d’apps convencionals i que necessiten fer les adaptacions i transformació cap a aquesta nova generació de les tecnologies digitals, més coneguda com “internet de les coses”. Aquesta situació d’extensió és beneficiosa per els objectius de la XOBB: a mesura que la xarxa vagi prenent extensió, les persones amb discapacitat sensorial podran anar obtenint una major accessibilitat a la informació dels elements de l’entorn urbà.