Beacons: Barcelona Sense Barreres

Vídeo de promoció del projecte Barcelona Sense Barreres – Accesibilitat comunicativa a comerços

Barcelona Sense Barreres és una aplicació mòbil gratuïta que permet rebre informació dels comerços i altres llocs d’interès del barri just quan passes pel davant. L’app és accessible a persones amb discapacitat visual, que d’aquesta manera també poden saber davant de quin establiment es troben i quins productes o ofertes hi ha a l’aparador. Però l’aplicació és útil per a tothom que vulgui informació del comerç de proximitat i representa, per a aquestes botigues, una nova oportunitat per visibilitzar la seva oferta.

El projecte va néixer de la col·laboració entre l’Associació de Comerciants de Creu Coberta i la Xarxa Oberta de Beacons de Barcelona per millorar l’accessibilitat als comerços de les persones amb ceguesa o problemes de visió. Primer de tot, calia localitzar físicament els comerços que apareixen a l’aplicació i, per a això, s’hi han d’instal·lar beacons, és a dir, petites balises emissores d’un senyal Bluetooth identificatiu que, en arribar a qualsevol mòbil amb l’aplicació instal·lada, fa que s’hi mostri la informació prèviament introduïda al web. A hores d’ara hi ha 250 establiments i llocs d’interès del carrer de Sants i la Creu Coberta amb el beacon instal·lat i la informació actualitzada. També hi ha balises de la Xarxa Oberta de Beacons de Barcelona al Museu Etnològic i al Castell de Montjuïc, entre altres punts de la ciutat que podran anar incorporant-s’hi mitjançant diverses aplicacions independents i gratuïtes.

T’interessa el beacon?

Les balises són peces clau de la internet de les coses, que faciliten el màrqueting de proximitat. Si ets comerciant, el beacon és útil per visibilitzar el teu negoci i fer arribar al client informació que l’ajudi en la compra. Com si fos un flyer en paper, però al seu mòbil i sobretot quan passa pel davant de la teva botiga.

Si ets usuari o usuària, pots tenir al teu telèfon informació interessant dels comerços del barri i ofertes concretes. Per accedir-hi, només cal que et descarreguis al mòbil l’aplicació Barcelona Sense Barreres, que ja està disponible tant per a dispositius Android com per a l’iOS d’Apple. Als establiments presents a l’aplicació també trobaràs un díptic informatiu d’aquest projecte, a banda de les explicacions que els mateixos comerciants et donin sobre la informació i les ofertes que aniran publicant a Barcelona Sense Barreres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *